Now Reading: That Poppy ve İlluminati

Loading
svg

That Poppy ve İlluminati

HaberHaziran 8, 2017Betül Başak
svg168

Poppy Kimdir? ( Biyografisini Okumayı Unutmayın)
https://www.muzikbuldum.com/biyografi/that-poppy-kimdir

That Poppy’den daha önce kim olduğu hakkında biraz bahsetmiştim. Şimdi de bu yazıda en çok merak edilen konuya, yani Poppy’nin illuminati ile alakasına değineceğim. That Poppy adlı bir sanatçının Youtube kanalı, takipçileri açısından birçok ilginç ögeler taşıyor. Videolarındaki garipliğin arkasında ise izleyicilerde rahatsız edici bir düşünce oluşuyor: Genç bir yıldızın zihin kontrolü.

Bu kızın çocukça ve  robotik bir tonla konuştuğunu ve birçok kelimeyi sürekli tekrarlaması ilgiyi fazlasıyla üzerine çekiyor ve ‘Bu kız ne yapmaya çalışıyor?’ sorunu akıllara getiriyor. Aynı zamanda kurduğu sıradışı cümleler ise fazlasıyla garipsenecek türden.

‘Yaşamımla neler yapıyorum?’

‘Gerçekten başka bir şey yapmalıyım.’

 Fakat bu genç kız ‘normal’ olarak bahsedeceğimiz türden ‘normal’ bir youtuber değil. Kendisi aynı zamanda albüm ve E.P çıkarmasının yanı sıra bazı şarkıları da radyolarda ve TV ekranlarında yayınlandı.

Resmi VEVO kanalı, Island Records’da yayınladığı birkaç müzik videosunu içeriyor olsa da, Poppy, tuhaf ve absürt şarkılarını ve videolarını daha çok düzenli olarak Youtube kanalında da bulunduruyor.

Bu videoların birçoğu ilk izlenim olarak göze normal bir Youtuber’ın yapacağı gibi ürünler hakkında bilgi verme ya da kendini duyurma çabası olarak gözükse de videolar ilerledikçe, Monarch zihin kontrolü* ve satanik temalar görsellerde yüzey oluşturmaya başlıyor.

Videolar boyunca hafif ipuçlarıyla Poppy’nin illüminati olarak düşündüğümüz endüstrinin karanlık yüzüne tanıtıldığını ve izleyicilerin kendisine doğru çekildiğini görüyoruz.

Robotik sesi ve belirli anahtar kelimelerin sürekli tekrarlanması, Youtube kanalını görüntüleyenlerin içgüdüsel olarak, ‘Ben Poppy’den etkileniyor muyum?’ sorusuna neden olan, nöro-dilbilimsel programlama uygulamalarını (NLP) anımsatıyor.

Daha ilginç olan ise gerçekten de popülerliğinin artıyor olması.

Videoların neredeyse hepsi normalmiş gibi gözükse de hep aynı arka planın ve garip fon seslerinin kullanılması elbette ki tesadüf değil.

 My Phone is Not Plugged In isimli 50 saniyelik videosunda, çalan bir telefonu açıyor ve ‘Telefonum fişe takılı değil.’ diyerek kapatması ardından gitarda bir nota çalarak ‘Müzikten nefret ediyorum.’ diyor, bununla alakasız olarak bir sesin ‘Poppy en çok hangisini seviyorsun?’ sorusu üzerine bir resmini gösterip ‘Yeni bir insan olmaya ve kıyafetlerimi değiştirmeye ihtiyacım var.’  demesi oldukça mantıksız geliyor kulağa. Fakat tekrar telefonun çalması üzerine açıp, ‘Fark ettim ki başından beri telefonun fişi takılıymış. Seni seviyorum.’ demesi daha önce bilgisi olan kişilerin aklına şunu getiriyor:

 Bu, Monarch programlamanın nihai hedefine bir referanstır; bir işleyici tarafından kontrol edilen yeni bir kişi yaratmak.

Başka bir videosu olan 3:36‘da saatine bakıyor ki bu sayılar yine tesadüf değil. Kendi sitesinde biraz aşağı indiğinizde 3+3=6 işlemiyle karşılaşacaksınız ki bu da şeytanın rakamı olan 666’ı akıllara getiriyor.

 Am I OK? isimli videosunda ‘İnanıyorum ki her şey yoluna girecek.’ demesinin ardından burnunun kanaması da ayrı bir ürkütücü.

 They Have Taken Control isimli videosunda her şey biraz daha bariz hale gelir. Poppy bambaşka gözüküyor. Üzerinde gök kuşağı desenli bir kazak var.

Kısa bir bilgi vereyim, MK isimli bir proje, CIA tarafından yönetilen bir proje olup zihin kontrolü üzerinde etkilidir. Ve MK’nın uygulanacağı kişiler, programlanırken değişime ‘gökkuşağı üzerinden’ çıkmaya teşvik edilir.

‘Poppy ne derse yapacaksın.’

‘Probgramlama sekansı 2’ye hazırlan…programlama tamamlandı.’

 Oh No! isimli videosu ise programlamanın sonucunu tasvir etmektedir.

 1. Poppy normal dururken yanında beliren 2. Poppy MK’nın programlamasının bir sonucu olarak tasvir edilmiş ve birincisinin ağızdan kanaması, programlama sırasında çekilen travmaya ve istismara işaret ediyor.

Kan da, That Poppy’nin öyküsünü, sahneden gizemli bir şekilde kaybolmuş bir sanatçıya bağlar: Mars.

2009 ve 2015 yılları arasında, Mars Argo grubu bazı müzikleriyle viral videolar yayınladılar.

Bu grup, Poppy gibi, genç sarışın bir indie şarkıcı Mars ve arkasındaki “usta” olan Titanik Sinclair‘den oluşuyordu. Ancak Mars’ın kariyeri, grup çöktüğünde ve internetten birkaç video silinirken hızlıca duraksadı.

Mars, Webcam’i ile tüyler ürpertici bir video çeker, bu video’da kafasına bir silah dayar ve ‘Her şeyin amacı nedir?’ diye sorar, ardından ‘Sadece hepsini istiyordum.’ der ve ağzından kanlar dökülmeye başlar.

 Videonun sonunda bir şey ters olarak söyleniyor ve bunu düz olarak şu şekilde duyuyoruz;

 ”Eğer hepsini istiyorsan, yarattığınız yanılsamadan rahatsızlık duyamazsınız. Yalnızca zihniniz sessiz kaldığında, hayatınızın tadını çıkaracağınız ve arzularınızı unutabileceğini görebilirsiniz. Arzularınız önemsizdir.”

 Garip olan yanı ise bu video 3:36’da sona eriyor.

 Bu video’dan bu yana, Mars internetten kayboldu ve pek çok takipçiye ”Mars nerede?” sorusunu sordurttu. Söylentilere göre kaçıp gitmiş ya da…ölmüş.

O zamandan beri, Titanic Sinclair, That Poppy’nin arkasındaki adam oldu. Duruma bu açıdan bakılırsa bu iki genç kız da Titanic Sinclair’in kuklası. Acaba Mars tüm bu zihin kontrolü çılgınlığına fazlasıyla yaklaştığı esnada mı bunlar oldu? Olay her neyse, Poppy’nin de bu derinliklere yaklaştığı gösteriliyor. Bu sebeple ağzından kan dökülen video onu doğrudan Mars’a bağlar.

Devam edecek…

Monarch, illüminati adlı örgütün küçük yaşta gelecek vaat eden şimdiki ünlülerin popüler olmaları karşılığında yaptıkları zihin kontrolü olduğu sanılıyor. Amaçları, kültürleri yok etmek, eşcinselliğe özendirmek, ahlak yapılarını bozmak gibi etik bulunmayan kavramlardır.

svg
svg

What do you think?

It is nice to know your opinion. Leave a comment.

Yorum Bırak

Loading
svg To Top
  • 1

    That Poppy ve İlluminati

Hızlı Yönlendirme