Nedim’den Orhan Veli’ye, Tevfik Fikret’ten Yahya Kemal’e Edebiyat’ın bütün dönemlerine konu olmuş İstanbul’u yerli müzisyenlerin konu alması pek şaşırtıcı değil. Tarihe yön veren bu şehir, Yahya Kemal’in deyimiyle ”taşı toprağı şiir, taşı toprağı sanat.”
Fakat burada, bizi şaşırtan bir nokta var: Rumen sanatçı Brianna da en az bizim kadar İstanbul’a hayran kalmış olacak ki, hayatımıza ”All I Need” isimli parçasıyla girdikten sonra bir de ”Lost In İstanbul” isimli parçasını İstanbul’da çektiği bir video kliple taçlandırarak bize sundu.
Bizim İstanbul’u sevme nedenimiz belli, tarihinden, şairine kadar onlarca sebep sıralayabiliriz fakat dışarıdan bir gözün bize İstanbul’u anlatmasını istediğimizden Brianna’ya sorularımızı yönelttik.
Merhaba Brianna, bizimle röportaj yapmayı kabul ettiğin için teşekkürler. Nasılsın?
Merhaba! Her şey mükemmel gidiyor, teşekkürler ve benimle röportaj yapmak istediğiniz için de teşekkürler. 🙂
İlk olarak tabii ki de sana ”Lost In İstanbul” isimli parçanla ilgili soru sormak istiyorum. Bu şarkının klibi de İstanbul sokaklarında çekildi. Neden İstanbul?
Türkiye’nin kalbimde çok özel bir yeri var çünkü oraya başladığım yer diyebilirim. Teklim ‘’All I Need’’ ilk olarak Türk radyolarında duyuldu ve işimi ilk kez takdir eden insanlar sonsuza dek minnettar kalacağım Türk halkıydı. İstanbul’da konserim için bulunduğum zamanı çok iyi hatırlıyorum ve dürüst olmak gerekirse orada Türklerin misafirperverliğinden dolayı mahcup olmuştum. Geçtiğimiz yıllar boyunca bu şehre bağlandım ve bu şehir harika. Bunu dünyayla paylaşmak istedim ve bunun için özel bir şeyler yaptım.
Buraya olan ilginden dolayı İstanbul’da çok fazla zaman geçirmiş olmalısın. Burada en çok neyi sevdin?
Çok fazla kez İstanbul’da bulundum, gerçekten bana ikinci evimmiş gibi hissettiriyor. Şehrin birliğine, kültürüne ve tarihine aşık oldum. Akşam vakitlerinde Ortaköy kesinlikle benim favorim.
Türkiye’de birçok insanın ilgisini çektin. Sence sana olan ilgimizin sebebi nedir?
Kesinlikle son şarkım ‘’Lost In Istanbul’’ Türkiye’de çok fazla insanın dikkatini çekti. İnsanlardan bu şarkıyla ilgili çok fazla ‘’İstanbul gibi kokuyor.’’ ya da ben bu şarkıyı yazarken yapmak istediğim gibi oradaki insanlara bu şehirde geçirdikleri zamanı hatırladıklarına dair mesajlar aldım. Ayrıca benim diğer şarkılarımda da oryantal tınıları ve Türk müziğinde kullanılan özel müzik aletleri var.
Müzik yapmak eminim ki çok zordur ve sen müziğinde birçok şeyle uğraşan bir isimsin. Sence bu işin en zor yanı nedir?
Söz yazmak, yaratıcı ruh halindeysem ve ilhamlıysam nakarat yazmak benim için kolaydır ama sözler her zaman bir meydan okumadır. Belki de yeterince sabrım olmadığındandır, hala söz yazmada daha iyi olmaya çalışıyorum.
Peki, eminim her yetenekli sanatçının şarkı yazmakta/bestelemekte zorluk çektiği zamanlar oluyordur. Bununla nasıl başa çıkıyorsun?
Zorluk çektiğimde strese girmemeye çalışıyorum. Çalıştığım projelerden biraz kendime zaman ayırıp hava alıyorum. Şarkı oluşturmaya devam ettiğimde kendimi tazelenmiş ve işe dönmeye hazır hissediyorum.
Ne zaman ciddi olarak sanatçı olmayı düşünmeye başladın?
Her zaman sanatçı olmayı istediğimi biliyordum. Benim bütün hayatım müzik, 5 yaşından beri şarkı söylüyorum ve her zaman büyük sahnelerde şarkı söylemeyi hayal etmiştim. Kendi müziğimi yapmaya başladığımda ve Thrace Music ile çalışmaya başladığımda her şey daha da ciddileşti.
Genç yaşta sanatçı olmak sence nasıl bir duygu? Bunun dezavantajları var mı?
Kaç tane partiyi kaçırdığımı sayamıyorum ya da buraya gelebilmek için ne kadar fedakarlıkta bulunduğumu. Ben çocukken Bükreş’te vokal eğitimleri için her zaman annemle yollardaydım. Bütün ödevlerimi yapmam gerektiği için Cuma akşamları geç saatlere kadar çalışıyordum ve Pazartesi sabahları erken saatte okula gidip ödevlerime devam ediyordum. Ve ben sadece ortalama bir öğrenci değildim, kendimle çok rekabet ederdim ve her zaman sınıfın birincisi olmak zorundaydım. Bu yüzden evet, kendimi bu yıllarda çok fazla zorladım ve ben hala bununla mücadele ediyorum şimdi lisedeyim ama bu kesinlikle yapmayı sevdiğiniz şeye değiyor.
Sanatçı olmanın en iyi yanı nedir?
İnsanlar. Birilerini mutlu etmek ve birilerine müzik aracılığıyla hissettiklerini hissettirmek kesinlikle İNANILMAZ!
5 Soru 5 Cevap
Örnek aldığın isim: Beyonce
Açık renkler mi koyu renkler mi: Açık renkler
Makyaj yapmak mı makyaj yapmamak mı: Cildimin nasıl göründüğüne bağlı
Düet yapmak istediğin isim: Coldplay
Kış mı yaz mı: Yaz