Umarım siz de benim gibi haftasonunu elinizde kahvenizle alışveriş sitelerinde gezinerek geçirmiyorsunuzdur.(Eğer öyleyseniz doğru yerdesiniz) Biliyorsunuz ki bu kahve+kitap ikilisini tahtından indiren yeni bir akım. Konuya girmeden önce sizlere babanızın,kardeşinizin,kocanızın belki de banka çalışanının aklından geçirdiği fakat dillendirmediği 1-2 soru yöneltmek istiyorum: Alışveriş sitelerinde ömrünüzü mü çürütüyorsunuz? Yine dayanamadınız ve H&M e girdiniz değil mi? Yoksa siz de benim gibi AliExpress.com batağına düşenlerden misiniz? Beğendiğiniz her şeyi saatlerce arayıp sepete ekledikten sonra her yerde dolar var,yerlerde dolarlar,kimin bu dolarlar diyip sekmeleri kapatanlardan mısınız?

Bu yazıda sitede keşfettiğim muhteşem şeylerden,yeni moda akımlarından,yazıdan sonra belki moda olacak mini mini aksesuar parçalarından bahsedeceğim.

1 Numara: Sahte Burun Septumu

 

Bu minik halkamsı şeyin yaklaşık fiyatı 2-3 $ arası değişiyor,üstelik ücretsiz gönderi seçeneği de mevcut. Tabi ki illa oradan sipariş etmek zorunda değilsiniz. Eminim satan aksesuar yerleri mevcuttur, olmadı H&M de vardır yahu.

Neyse siz de benim gibi burnumu deldirsem babam eve almazcılardansanız, böyle minik bir şey edinebilirsiniz.Ben edindim ve şuan hapşurma isteğiyle yanıp tutuşuyorum. Belki de edinmezsiniz.

Yazarın Notu:Burna takılan piercinge septum dendiğini yeni öğreniyorsanız modadan o kadar da uzak değilim demektir.

2 Numara:Broş Çılgınlığı

Sanırım broşlar 2016’da hiç görmedikleri kadar rağbet gördüler. Öyle ki her mağaza,her vitrin bunlarla dolup taşmış; annenizin vintage kazaklarıyla birlikte sandıktan çıkmışlardı.Böylesi bir haber, içinde benim de bulunduğum tatlı bir grup olan broş koleksiyoncularını bir parça kızdırmıştı.Çünkü gençler arasındaki tabiriyle ‘ayağa düşen’ şeyler artık o kadar da değerli değildi. Koleksiyon yapmaya ne gerek vardı,unutulurlardı. Tekrar top olmaları için öncelikle bize birer anne,vintage kazak ve bir sandık gerekliydi.

  

Üstteki broşun AliExpress ürünü olduğunu anlamışsınızdır ve fiyatları 5-10 $ arası değişiyor.Resme bir broş olduğunu anlayabilecek kadar uzun bakabildiyseniz tabi.Alttaki ise eminim H&M de vardır.

3 Numara:Choker Kolye

Adını, unutulmazlar listesine -bizde onda durduğu gibi durmayan- küt saçlarıyla (ki aslında zaten dönemin Sezan Aksu saçıydı) ve choker kolyesiyle yazdıran sevgili Matilda ile başladı bu akım. Sonra Suicide Squad gösterime girdi…

    

Bu kadının çok hakkını yediler çok… Neyse konuya dönecek olursak,bu kolyelerden her yerde mevcut.Kendiniz de yapabilirsiniz,ben mesela bileğim için çok süslü bulduğum bir bilekliği uzatıp choker kolye yaptım.AliExpress fiyatı ise 3-4 $ arasında değişiyor ve eğer yolladıkları ürün resimlerdeki gibiyse muhteşem ürünler mevcut.

4 Numara : Unicorn

Unicornlar mı dersiniz pandicornlar (boynuzlu panda) mı dersiniz neler neler var.Sanki dünyada yeterince boynuz yokmuş gibi…

Eğer benim gibi adım başı aynı hayvancağızı görmekten bıktıysanız;artık sadece pijama grubunda bu deseni tercih ediniz.

5 Numara:Kadife Çılgınlığı

Sanırım bu kışla ilgili en sevdiğim ve bir o kadar da klişe bulduğum detay kadifeler.Her mağazada satılmasına rağmen alınacaksa eğer kaliteli,göze hitap eden ürünlerin satıldığı bir yerden alınmalı.Diğer yerlerden ‘aman zaten kaç kere giyicem’ diyerek alınan; genelde uygun fiyatlı,hoş görünümlü ürünler zaten ilk yıkamada kadife olmadıklarını itiraf edip adadan ayrılan isimler arasına gireceklerdir.